Служител в „Пиринстройинженеринг” е тежко раненият в катастрофата край Железница

Служителят на строителната фирма „Пиринстройинженеринг” Емил Пукнийски пострада тежко при катастрофа на пътя село Железница-Симитли, след като е блъснат от лек автомобил и влачен под него. Той е приет с хематом на главата, порезни рани по лицето и шията и наранявания по тялото в реанимация на благоевградската болница.

Вчерашният ден се оказа истински кошмар за 29-годишния строителен инженер, който е организатор производство на асфалтовата база край симитлийското село Железница. Той първо самокатастрофирал на мокра и хлъзгава настилка, а после е блъснат от друг автомобил.

Малко преди 08,00 часа на остър завой Емил Пукнийски загубил управление над служебния автомобил и се забил в крайпътен знак и канавка. На помощ му се притекли колегите – шофьорът на фадрома и един работник. Докато се опитвали да закачат катастрофиралия автомобил с въже към машината, последвал повтори пътен инцидент. Емил Пукнийски е блъснат от лек автомобил, управляван от Павел Докузов от Благоевград, който е строителен инженер и пътувал за Симитли, където работи по изграждане на предприятие в промишлената зона.

„Движех се в посока Симитли, на участък без видимост изведнъж пред мен се оказаха фадромата и колата, опитах се да премина между тях и тогава стана сблъсъкът с мъжа”, каза П. Докузов, който бе силно стресиран от случилото се. „Не видях предупредителни знаци, а мястото е рисково – голям завой и няма видимост, ударих се в кофата на фадромата, завъртях се и попаднах в канавката. Служителите на полицията не са били информирани за предходния инцидент със самокатастрофиралата кола и ги нямаше на мястото, за да регулират движението. Тези действия не бяха извършени и доведоха до този инцидент”, заключи Докузов.

Началникът на асфалтовата база Валери Ашминов е уведомен за тежкия инцидент с колегата му. Той също бе в шок, първото обаждане е било, че Емил е блъснат и е под колата. В. Ашминов разказа:

„Работник от фирмата ме информира и веднага пристигнах на мястото. Предупредителен знак – триъгълник, има поставен, но при удара е блъснат и изхвърчал встрани, лично го видях до мантинелата. По време на сблъсъка фадромата е била встрани от пътното платно, до мантинелата има свободно пространство и Емил се е опитвал да закачи въжето за теглича. При силния сблъсък е ударен в таза, пада по корем и автомобилът минава през него. Истинско чудо е, че не е попаднал под гумите. Коланът на дънките му обаче се закача за автомобила, който го влачи повече от 30 метра. При завъртането на автомобила в канавката Емил е под нея. Тогава ми се обади работникът. Лично звънях на тел. 112. За да бъде изваден Емил, повдигнахме колата с фадромата, затова машината е в този край на пътя. Срязахме колана, за да го освободим. Първите му думи бяха, че много го боли коремът. Видях, че е адекватен, разпозна ме и това ми вдъхна увереност. Категорично заявявам, че фадромата не е била на пътното платно и има поставен предупредителен знак.

Емил Пуклийски е изключително стриктен служител, завършил е с отличен успех Университета по строителство, архитектура и геодезия в София, владее чужди езици. Страхотен колега е. Всички се надяваме да няма тежки увреждания и бързо да оздравее”, заключи В. Ашминов.

На пострадалия е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Симитли и с линейка е транспортиран до благоевградската болница. Управителят на охранителната фирма към болницата „Е&O Секюрити” Емил Георгиев е сред първите, оказали помощ на пострадалия.

На място в болницата веднага пристигнал и синът на собственика на „Пиринстройинженеринг” Васил Костов – Костадин, който е приятел с ранения Емил и остана до него до изясняване на състоянието му.

„Пациентът е приет с хематом на главата, предстои диагностично уточняване, при направения скенер наранявания на вътрешни органи не са установени, остава за интезивно лечение в реанимация”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев.

Началникът на реанимация д-р Любомир Димитров уточни, че предстои повторно изследване на скенер след 16,00 часа. Проведени са консултации и със столичния неврохирург д-р Захаринов и при необходимост Емил Пуклийски ще бъде транспортиран за София.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *