Служители на НАП дебнат на Бачиново! 500 лв. глоба за неиздаден касов бон на клиент, возил се на водното колело

Районен съд потвърди имуществена санкция от 500 лв., наложена на благоевградската общинска фирма „Биострой“ ЕООД, заради неиздаден касов бон на клиент, возил се на водното колело в езерото на парк Бачиново. Нарушението е установено от служители на НАП, които наблюдавали отстрани действията на служителя, който отговарял за водните колела. След като видели,  че не е издал фискален бон, те се легитимирали и му потърсили обяснения. Служителят, който иначе се водил като спасител на обекта, казал, че пропуснал да издаде касова бележка, тъй като имало много чакащи хора. Справката в касовия апарат показала, че до 12.55 ч. е реализиран оборот от 16 лева, като са издадени 8 фискални бона на клиенти за деня от по 2 лева.

На място бил съставен  констативен протокол, а впоследствие началникът на сектор „Оперативна дейност“ в ЦУ на НАП – София издал наказателно постановление, в което за нарушение на чл. 185, ал. 1 от Закона за данъка върху добавената стойност наложил „имуществена санкция“ в размер на 500 лв. на управителя на общинската фирма Васил Бачев. Той обжалвал пред Районен съд с аргумента, че наказанието следва да бъде наложено на служителя, извършил нарушението, а не на управителя. Районният съдия Владимир Пензов обаче счита възражението за неоснователно, тъй като спасителят е бил на трудов договор към фирмата, и потвърждава наказателното постановление.

 Решението е обжалвано пред Административен съд, който има последната дума. Заради  това нарушение водните колела на парк Бачиново бяха попаднали в списъка на НАП за данъчни нарушители, чиито търговски обекти подлежат на запечатване.

ТИНА ГЕОРГИЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *