Случай на остра алергична реакция от ваксината на Moderna в Бостън

Лекар в Бостън, Масачузетс разви остра алергична реакция след получаване на коронавирусна ваксина, разработена от Moderna, съобщи в. „Ню Йорк таймс”.

Според изданието ваксината е била приложена на лекар в местната болница миналия четвъртък. Само след няколко минути той „почувства алергична реакция“ и затова му било инжектирано антиалергично лекарство. Лекарят е настанен в спешното отделение, където е прегледан и след известно време е изписан. „Днес той се чувства добре“, цитира вестникът думите на говорител на болница.

Моderna изрази готовността си да проучи внимателно този инцидент, но заяви, че не е готова да коментира изолиран случай на алергична реакция.

Според „Ню Йорк таймс” това е първият път, когато се съобщава за странични ефекти от ваксината на Moderna. По-рано в САЩ има няколко съобщени случая на алергична реакция към ваксината, разработена съвместно от Pfizer и BioNTech.

На 11 декември Администрацията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и хуманните услуги на САЩ (FDA) одобри ваксина, разработена от Pfizer и BioNTech, която вече започна да се прилага в страната. На 18 декември FDA одобри заявление от американската компания Moderna да регистрира ваксината си срещу новия коронавирус по ускорена спешна процедура.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *