Слънцето се завръща, градусите тръгват нагоре

В сряда ще бъде предимно слънчево с повече облаци сутринта над източните, а след обяд и над планинските райони, но почти без валежи.

Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури отново бързо ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието 13-15 градуса, в София около 21 градуса.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има все още в сутрешните часове и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, но тя бързо ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 13-15 градуса, а температурата на морската вода ще е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Ще духа умерен южен, по високите части на Рила и Пирин западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, но през втория ден ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места в планинските райони на Западна България са възможни и краткотрайни превалявания, но съществени валежи не се очакват.

Повишението на температурите ще продължи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *