Слънце в понеделник, облаци, валежи и студ до края на седмицата

Слънце в понеделник, облаци, валежи и значително понижение на температурите през останалите дни от седмицата, прогнозират синоптиците от Научния институт по метеорология и хидрология.

Седмицата ще започне с високи за февруари дневни температури, като в понеделник максималните в по-голямата част от страната ще бъдат между 11° и 16°, минималните – между минус 2° и 3 градуса. Ще преобладава слънчево време, но преди обяд на места в низините и котловините ще има условия за мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и след обяд в Източна България и по северните склонове на планините временно ще се усили. По-късно през деня облачността от запад ще започне да се увеличава и вплътнява.

Привечер и през нощта срещу вторник и във вторник, с преминаването на бърз студен атмосферен фронт, на места от запад на изток ще превали дъжд, в планините – сняг. От запад-северозапад, с усилване на вятъра, ще започне да нахлува студен въздух и още през нощта срещу вторник във високите котловинни полета на Западна България, в Предбалкана, а през деня във вторник и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг. По преминаването на самия фронт валежите ще са временно интензивни, но значителни количества не се очакват.

В сряда вятърът ще се обърне от север и от североизток. Застудяването ще продължи. Ще има и превалявания от сняг, с по-голяма вероятност в планинските райони и в Североизточна България.

В четвъртък вятърът временно ще отслабне и валежи са по-малко вероятни, облачността ще се задържи значителна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *