Слънце, дъжд и гръмотевици в съботния ден

Още преди обяд над западната половина от страната ще започне отново да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно в следобедните часове и до полунощ, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В източните райони ще остане предимно слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, малко по-ниски в северозападните райони и по крайбрежието на морето, в София около 28°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна и ще бъде малко по-ниско от средното за юли. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изтокюгоизток. Максимални температури на въздуха: 27°-28°. 

Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините от Западна и Централна България ще се развива купестодъждовна облачност и на много места, главно след обяд ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Над източните масиви ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 17°

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *