Слънчева събота, градусите скачат до 19°С

Всъбота ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над Западна България. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 14° и 19°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца, съобщи дежурният синоптик в НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър, главно от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-13°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен, във високите части – умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

В неделя и в началото на следващата седмица вятърът ще бъде слаб, с предимно източна компонента, като в нощните часове ще стихва. Ще бъде предимно слънчево, в неделя все още с ниски сутрешни температури – в по-голямата част от страната около нулата.

Дневните ще се повишават и в понеделник максималните ще са предимно между 18° и 23°, по Черноморието – до 14°-15°.

Във вторник затоплянето ще продължи, но по-късно през деня, главно над планинските райони в Западна България, ще се развие купесто-дъждовна облачност.

На места там ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *