Слънчево време до събота, през уикенда ще вали дъжд

Минималните температури за тази сутрин са от 1 до 5 градуса. В сутрешните часове ще има мъгли и облаци над централните и над източните райони. По северното ни черноморско крайбрежие ще преръмява.
По-късно в следобедните часове облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорости до 20 км/ч” , а по планините – засилен.

Дневните температури ще достигат до 13-17 градуса, по Черноморието и в Странджа до 7-9.

Над планините ще бъде ветровито с разкъсани облаци. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от север до 30 км/ч, в ниските части от северозапад до 20 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина – около 2-3 градуса, а на 1500 м – до 5-6.

У нас през следващите дни времето остава слънчево. В петък по Черноморието ще се стелят ниски облаци, а на запад ще има слънце. Слънчевото време ще продължи до събота, когато от север ще проникне по-хладен и влажен въздух,а смесените валежи, от дъжд по Черноморието и сняг по Източна Стара планина ще спират и през деня ще има слънце.

В неделя ще бъде облачно, но без валежи. В понеделник и във вторник над източните райони ще превалява дъжд и сняг. А март очевидно стартира с необичайни снеговалежи и по-ниски температури.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *