Слънчево до обяд, после купесто-дъждовна облачност

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купесто-дъждовна облачност ще се развива над Дунавската равнина, а след обяд и над останалата част от страната. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. По-значителни ще са валежите в планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Остават условията и за градушки. В Стара планина и Рило-Родопския масив валежите ще са значителни. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са 22-24°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 48 мин и залязва в 21 ч и 4 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 5 ч и 37 мин и залязва в 21 ч и 19 мин. Фаза: новолуние.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *