Слънчево до обяд, после облаци и дъжд на места

Днес от запад на изток ще премине атмосферен фронт. Преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне над западната половина от страната, а вечерта и над североизточните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и след обяд ще се усили. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над 1700 – сняг. На отделни места, в масивите от Западна България, и ще прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и привечер, главно по северното крайбрежие ще завали дъжд, на места и ще прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е топло с максимални температури на въздуха: 15°-20°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 07 мин. и залязва в 19 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 47 мин. Луната изгрява в 0 ч. и 43 мин. и залязва в 10 ч. и 06 мин. Фаза: два дни преди последна четвърт.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *