Слънчево и топло време, ще превали в Западна България

Слънчево ще е днес предиобед. Минималните температури са от 16 до 21 градуса. Около обед ще се развиват купести облаци и в северозападните райони и по поречието на Дунав ще превали. Максималните температури – от 29 до 34 градуса.

По  Черноморието времето остава слънчево. Максималните температури на въздуха ще бъдат 29-30 градуса. Морската вода е с температура от 26-27 градуса по северното крайбрежие до 27-28 градуса по южното. Вълнението – умерено, с тенденция да отслабва, по-силно по южното крайбрежие. С отслабването на вълнението през следващите дни има условия за поява на мъртво вълнение.

Над планините ще се развива мощна облачност, значителна следобед с превалявания над Западна Стара планина. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 13-14 градуса, а на 1500 м до 18-19.

В сряда и в четвъртък ще премине нова облачна вълна, с валежи главно в западните и централни райони. В четвъртък валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. В петък ще има повече слънце и отново високи температури, а в западните райони ще превали. В събота и в неделя ще бъде горещо с разхлаждащи валежи над планините от Западна България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *