Смарт парник и автоматизирана система за прием на лекарства наредиха ученици от клуб „Роботика“ на НПГ сред най-добрите младите технически гении на България

Ученици от клуб „Роботика“ на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев заслужено станаха част от  най-добрите млади технически гении на България. Талантливите гимназисти за пореден път демонстрираха своята отлична подготовка, знания, умения и заеха призови места в четвъртото издание на изложението “Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица. За вниманието и наградите на журито се състезаваха близо 60 творчески колектива с над 300 участници от цяла България, които представиха свои разработки и иновации. НПГ бе единственото училище, участващо в престижния форум с два отбора, като и двата се завръщат победители.
Проектът “Смарт парник” на отбора с ръководител инж. Атанас Савов е на 4 място. Проектът  “Автоматизирана система за прием на лекарства” на отбора с ръководител Коце Кокошаров  е на трето място.

„На този фон, в такава конкурентна среда, НПГ отново доказа, че е водеща професионална гимназия на национално ниво“, сподели директорът на училището Мария Георгиева. Тя поздрави талантливите и трудолюбиви ученици и техните достойни учители, като им пожела още много успехи и покорени върхове.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВАРазработеният програмируем органайзер за прием на лекарства бе класиран на трето място

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *