Смъртоносна химическа марихуана плъзна в Европа, идва и у нас

Опасна химическа дрога се разпространява с бързи темпове в Европа, независимо, че употребата и е забранена със закон. В Англия се нарича “Спайс”, в Америка К2, и е опасна химическа марихуана. На видеото се вижда момче, което дръпва 2 пъти от цигара “Спайс” и минути по късно пада на улицата в центъра на Манчестър, неадекватен.
Младо момиче се опитва да му помогне, но безуспешно. Все повече млади хора използват този вид дрога, заради първоначалното “излитане”, после обаче става страшно – сърцебиене, мускулно безсилие, халюцинации и абсолютна безпомощност. Поразява мозъка бързо и създава пристрастеност незабавно. Влиза в списъка на забранените синтетични дрога, след поредица смъртни случаи.
Според полицейски източници, този вид дрога се пренася лесно през граница под формата на обикновена цигара. Разпростира се бързо, защото е по-евтина от цигара марихуана. Потребителите и са истински зомбита, които нямат връзка с главния мозък, твърдят разследващи. В Русия тази година от тази дрога има десетки смъртни случаи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *