Смърфовете опровергаха „Пирин“ за Медвед, армейците поясниха защо пращат под наем А. Дончев в Благоевград

От лагера на „Локомотив“ /Пд/ опровергаха „Пирин“ за статута на Владимир Медвед под тепетата. На първата тренировка след ваканцията от „Дъбравска“ 1 съобщиха официално, че преминаването на белорусина на „Лаута“под наем до изтичане на договора му с орлетата след шест месеца е договорено и в замяна черно-белите се задължават да изплатят на досегашните му работодатели процент при бъдеща продажба на крилото. На встъпителната сбирка на смърфовете обаче името на играча фигурираше в групата от футболисти „на проби“ в състава на Александър Томаш.

ЦСКА пък разясни причините за пренасочването на Асен Дончев в неговия роден клуб за пролетния полусезон. 22-годишният благоевградчанин се появи в зелено-бяло от самото начало на подготовката и е гласен за заместник по десния фланг на защитата на напусналия титуляр Дмитро Семенив. „Талантливият футболист на ЦСКА беше преотстъпен в „Пирин“. Предвид претърпените контузии през изминалия и настоящия сезон треньорският щаб и ръководството на клуба прецениха, че най-доброто решение за Асен е да получи максимално игрово време в елитния футбол, за да възстанови напълно формата си и да се завърне още по-силен в редиците ни“, написаха червените, които през есента пратиха на стадион „Христо Ботев“ трио свои играчи, но нито един не хвана ръка и се върнаха скоропостижно там, откъдето дойдоха. Пълен провал се оказа експериментът с ганайското острие Бисмарк Чарлс-Канцлера, който дойде контузен и на секундата беше отпратен да се лекува в София. Симеон Александров записа 8 мача от пейката, а Александър Бучков едва три.

На водосвета в понеделник кметът Методи Байкушев връчи символично плакета за отбор на 2023 г. на шампионите с 19-ките на орлетата от миналото лято Мартин Бачев, Илиян Костов и Любомир Тодоров.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *