HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Снахата проговорила на кафе пред приятелки: Пребитият син на отец Димитър и попадията пукали гуми на колите пред спорната къща, побеснял, излязъл Кирил и тръгнало мелето

Втори ден в Хаджидимово побоят между роднини в попското семейство на отец Димитър Войнов продължава да е най-коментираната тема, постоянно излизат нови  нюанси около причините за мелето, при което със счупени черепи в болница в София бяха  транспортирани синът д-р Георги Войнов и чичото на  съпругата му Благовест Къшев. Към вчерашна дата информацията за Георги е, че  е с тежка травма и се налага оперативна намеса от неврохирург, състоянието на другия пострадал е по-леко, но и той ще остане за болнично лечение и наблюдение. В ареста в Банско  до края на вчерашния ден все още беше по-големият син на свещеника д-р Кирил Войнов, на 35 г.

Районна прокуратура – Гоце Делчев започна разследване по случая. Версиите за жестокия побой обаче продължават да се множат сред местните жители в Хаджидимово и селата Копривлен и Ново Лески, откъдето са майката и попска съпруга Зорка Войнова и жената на пребития брат. Според една от версиите допреди Коледа двамата братя са били в добри взаимоотношения, имали обща ветеринарна аптека и ветеринарен кабинет в Хаджидимово. Хората разказват, че двамата по европейска програма имали и общ пчелин, и стадо крави. Предполагат, че скандалът може да е тръгнал заради неуредени отношения с евросубсидите. Отец Димитър изгонил от къщата си Георги и съпругата му, като с тях напуснала семейното огнище и майката Зорка Войнова, която заживяла с малкия си син на квартира в Гоце Делчев, а след това в Ново Лески, в къщата на снаха си, като междувременно младото семейство се оглеждало да закупи стара къща в Хаджидимово.

Другата версия, която жителите на Хаджидимово споделят, е, че майката Зорка преписала имота, на който бил разположен пчелинът, на малкия си син, което му давало правомощия той да прибере субсидията. Променя се и първоначалната версия кой е извършителят на побоя. Свещеникът не е физическият извършител на побоя според съпругата на задържания в ареста Кирил.

Местни жители вчера споделиха информация, че една от снахите на свещеника – съпругата  на Кирил – Емилия, внесла яснота по темата, докато пиела сутрешното си кафе с приятелки и познати. Нейната версия за случая била, че физическият извършител на побоя над Георги Войнов е съпругът й. Тя разказала още, че действията на Кирил са били провокирани от факта, че свекърва й, която към момента не съжителства със свещеника, и пострадалият Георги, вчера сутринта започнали да пукат гумите на колите пред своя доскорошен дом, който вече е само на  отец Димитър и  Кирил Войнов. Видимо от улицата е, че към първоначалната къща, строена през социализма в годините на демокрацията, семейството е пристроило още една  на калкан, но явно тези два достатъчно големи жилищни имота не са били удовлетворяващи за нуждите на три семейства и са се превърнали в ябълката на раздора.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *