Снаха и внучета си пожела за 70-ия рожден ден легендарният вратар на „Марек” Ст. Стоянов

С огромна торта и много гости бившият вратар на ФК „Марек“ от златните му години Стоян Стоянов отпразнува кръгла 70-годишнина. Стоянов събра в дома си семейството и най-верните си приятели. До него на празничния ден бяха дъщеря му, зетят, двамата внуци, които са радостта на юбиляря, съпругата му, която е до него от близо 50 г., синът им Иван и приятелката си Цветелина. Юбилярят си пожела за рождения си ден през следващата година синът му и приятелката му да са вече семейство и да го дарят с внуци. Иван Стоянов е тръгнал по пътя на баща си, но като треньор по футбол на деца.

Купонът се вихри до ранните часове в неделя. Синът Иван запали свещичките на тортата. Цяла нощ се редиха спомени от годините, когато Стоянов е спасявал много голови положения за ФК „Марек“. Той е пазил на вратата по времето на култови мачове на отбора, които се помнят и до днес и се разнасят като легенди сред младите дупничани.

Най-запомнящ се е мачът между „Марек“ и „Байерн”/Мюнхен/. Германците идват надъхани за победа на стадион „Бончук“, но си тръгват с унили лица след загуба 2:0.

Стоян Стоянов днес мечтае някое от внучетата му да тръгне по неговия път.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *