Снегът идва след Коледа

Непосредствено след Коледа времето доста рязко и чувствително ще се промени. Ще започнат валежи, включително и от сняг, не само в планините. Ще има и отделни райони със значителни количества от дъжд.

Това заяви синоптикът в БНТ Павлета Терзийска.

В събота първоначално времето ще се заоблачи, още сутринта ще започнат валежи от дъжд в северните и западните райони, а в края на деня ще обхванат и по-голямата част от страната. Ще има нахлуване на студен въздух от северозапад, което ще доведе до понижаване на температурите.

Валежи от сняг се очакват в периода 26-27 декември. В неделя в северозападните райони ще се натрупа и снежна покривка. Към понеделник се очаква разкъсване и намаление на облачността. Вероятността за валежи ще бъде по-малка. По поречието на река Дунав ще има условия за мъгли и намалена видимост.

На 31 декември има вероятност за валежи, но те ще са по-скоро от дъжд. Ако има сняг, той ще бъде главно в планините. Ще има едно предновогодишно затопляне. В самия край на годината или в началото на новата – е възможно да има застудяване.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *