СНЕМАНЕ НА ДОВЕРИЕТО! Социалистите от Кюстендил с гневна декларация искат Валери Жаблянов да си тръгне от парламентарната банка, обявиха го за нежелан в областта

Общинската организация на БСП – Кюстендил снема доверието си от народния представител Валери Жаблянов, избран с листата на БСП от 10-и многомандатен избирателен район. Това обяви на пресконференция общинският председател на социалистите в Кюстендил Бойко Клечков.
Самият Жаблянов е един от шестимата депутати, напуснали парламентарната група на социалистите в Народното събрание. С нарочна декларация от БСП – Кюстендил настояват Жаблянов незабавно да напусне парламента и партията, ако му е останало малко достойнство.

„В действията си досега Жаблянов е показал, че работата му като народен представител е подчинена само и единствено на някакъв негов личен интерес или програма. Липсват регулярни срещи с нас, избирателите от Кюстендил. От дълго време няма приемна. Дори като кандидат за председател на БСП е единственият, който не направи среща с кюстендилските социалисти. Не се включи в мероприятието, организирано от Общински съвет на БСП – Кюстендил във връзка с Ковид-19, за купуване на респиратор, крайно необходим за МБАЛ „Д-р Никола Василиев“. За целия си мандат той демонстрира абсолютна незаинтересованост от проблемите на избирателите от община Кюстендил и Кюстендилска област. Ние, социалистите от Кюстендил, смятаме, че незабавно трябва да освободи депутатската банка и на негово място да седне следващият социалист от листата. Достатъчна оценка на неговата четиригодишна работа са резултатите от партийния вот“, се казва в декларацията на Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП.
От БСП – Кюстендил официално обявиха, че Валери Жаблянов вече не представлява кюстендилските социалисти. Те определят напускането му на парламентарната група като предателски акт и настояват да напусне партията и парламента.

„От мероприятията на Жаблянов единственото посещение е в Професионалната гимназия по туризъм да даде лаптопи. Два пъти го търсихме за Ковид-19, защото не стигаха пари за респиратор. По сметката обаче не постъпиха пари, направи се, че не е разбрал. А по време на кампанията имаше жени, които за каузата вкарваха по 6 лева, толкова са имали. Иначе Валери Жабянов е член на софийската партийна организация. Той ни бе поставен за водач на листата от София, но не искам да говоря за минало време”, каза общинският председател на БСП Бойко Клечков.

Бойко Клечков


Председателят на кюстендилската организация Бойко Клечков заяви още, че Жаблянов е игнорирал делегатите от БСП – Кюстендил на конгреса на партията в неделя. Той не е искал да разговаря с тях и се е държал, по думите на Клечков, „като случайни познати”, дори не разговарял с тях.

Следващият в депутатската листа на БСП в Кюстендилски избирателен район е Иван Каракашки – областен управител в правителството на Пламен Орешарски.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *