Топ теми

Снимка на екипаж на самолет потресе и възмути мрежата

Членовете на екипаж на авиокомпанията Ryanair, чийто полет е бил задържан и забавен в испанския град Малага поради буря, са били принудени да спят на пода. Бивш пилот на Ryanair Джим Аткинсън сподели фотографията в своя акаунт в Twitter,  предаде Блиц.

“Те спят на пода в стаята на екипажа на Ryanair. RYR е спечелила 1,25 милиарда евро през тази година, но не настанява екипажите в хотел за през нощта, в случай на забавяне на полет”, написа авторът на публикацията.

Един от потребителите в мрежата се усъмни в правдивостта на снимката, отбелязвайки, че “жената в предната част изглежда така, сякаш се усмихва”.

Аткинсън отговаря, че хората на снимката “открито признават, че това е “протестна снимка”. Според думите му, по този начин те искат да разкажат на целия свят, че “Ryanair не осигурява места за спане през нощта за екипажи, които се е наложило да чакат полета”. В тази стая те са прекарали от един часа през нощта до шест сутринта.

Както съобщава “Мирър”, от авиокомпанията са потвърдили, че екипажът е останал на летището, защото в Малага не имало свободни хотелски стаи, след като бурята “Лесли” достигна Португалия и полетите са били пренасочени към Испания.

В същото време от авиокомпанията критикуват фотографията пред изданието и заявяват, че това изображение е явно инсценирано и нито един екипаж “не е спал на пода”,

В съобщението от Ryanair се отбелязва, че екипажът е прекарал кратък период от време в стаята си, преди да бъде прехвърлен във ВИП залата. На следващия ден всички членове на екипажа са били транспортирани в Португалия като пътници.

Профсъюзът SNPVAC, представляващ португалските екипажи на авиокомпанията, потвърди, че екипажът е бил поставен във ВИП залата, но “той не е имал достъп до храна и напитки”.

Много потребители в мрежата изразиха своето възмущение от случая.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *