Сняг, студ и силен вятър на места във вторник

Усложняване на метеорологичната обстановка се очаква у нас. Зимата се завръща с интензивни валежи от сняг и дъжд над цялата страна и на места със силен вятър.
Причината е мощен средиземноморски циклон, прекосяващ Егейско море и Черно море. Жълт предупредителен код за опасно време е в сила за всички области.

С усилването на северния вятър ще има условия за виелици и снегонавявания.

През деня ще има значителна облачност с валежи от сняг. В южната половина от страната и в източните райони следобед ще вали по-интензивно. По Черноморието валежите ще бъдат смесени – от дъжд и сняг. Очакваната снежна покривка на север е около 10 см, на юг – до 20 см. В планините ще вали сняг. Вятърът ще бъде до умерен от запад – северозапад със скорости до 30 км/ч, а по планините засилен от север. Дневните температури ще достигат до 4 градуса, по Черноморието – до 2.

В сряда ще превали слаб сняг в западните райони, а западният вятър ще подгони облаците на изток. В четвъртък и петък ще бъде студено с повече слънце и температури под 5 градуса в традиционно най-топлите места, около Сандански – до 5-6.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *