Собственикът на „Амони“ П. Домозетски отрязан да строи цех на нивата си до язовир „Стойковци”

Местният парламент блокира намеренията на собственика на заведение „Амони“ в центъра на Благоевград Петър Домозетски да строи в имота си до язовир „Стойковци“ в с. Логодаж. Съветници заподозряха маскирано намерение на бизнесмена да построи в нивата си от 1192 кв.м вила вместо декларирания в документите  производствен цех. Те отхвърлиха искането му за промяна на общия устройствен план, с която имотът в местността Юрто да придобие нов статут и от земеделска земя да се промени за производствена дейност.

В искането си за промяна на ОУП до Общинския експертен съвет по устройство на територията, депозирано миналата есен, Домозетски е посочил, че има намерение да направи цех за производство на изделия от пластмаси чрез различен начин – пресоване, щамповане, леене под налягане, екструзия, вакуумформоване и др. в имота си в с. Логодаж. Съветът е дал положително становище с фиксирани показатели за височина на строителството до 10 м и плътност до 60%.

Още на заседанието на Комисията по териториално и селищно устройство към ОбС обаче искането на благоевградския бизнесмен провокирало съмнения в опит местният парламент да бъде заблуден и по време на дебатите в пленарна зала няколко души открито заявиха подозренията си, че точно на брега на язовира с великолепна гледка някой ще иска да строи производствен цех, още повече че около язовирите има сервитути, които не позволяват никакво строителство.

При одобрение на подобно предложение, получавайки разрешение за промяна на ОУП, още на следващия ден всеки може да входира в общината искане за нов ПУП, например за вила, с мотив, че бизнес намерението му е отпаднало, и общината не може да му откаже зоната да се промени втори път в жилищна, при това не е нужно искането да минава през местния парламент, коментираха съветници.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *