Собственикът на бензиностанцията на Бинека А. Димитров брои 240 000 лв. на А. Радков-Ключаро за Ловния дом в Дупница

Собственикът на бензиностанция в местността Бинека, на пътя Дупница-Кюстендил, Асен Димитров е новият собственик на култовата сграда на Ловния дом в Дупница. Сделката е изповядана преди Нова година, Асен Димитров е броил 240 000 лв. на Ангел Радков-Ключаро, чиято собственост беше Ловният дом.
Сградата е на четири етажа и е строена през 80-те години. В нея има ресторантска част и леглова база. Ловният дом се намира в горичка над градската градина в Дупница. Мястото е много атрактивно. Новият собственик не беше открит за коментар, но негови близки заявиха, че има намерение да превърне сградата в луксозен хотел.
Ресторантът в Ловния дом работеше доскоро. Стопанисваше го под наем синът на бившия председател на ОбС – Сапарева баня Иван Куйов – Красимир.
Асен Димитров е един от заможните хора в Дупница. От години е в бизнеса. Негова собственост е огромната сграда до бензиностанцията, в която по времето на соца и в годините на прехода работеше голям ресторант. Идваха клиенти от Благоевград и съседни големи градове. Там за първи път в Югозапада в програмата са включени полуголи танцьорки. В заведението са допускани само избрани хора. Покойният дупничанин Митко Димитров-Тапиро приживе разказваше, че е бил ежедневно там с групата си за комар.
Бившият собственик на ловния дом Ангел Радков е от хората, гравитиращи около Братя Галеви в годините на апогея им. Прякорът му идва от професията му, изработва ключове в дюкянче в двора на храм “Свети Георги Победоносец” в центъра на Дупница.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *