HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Собственикът на обърнатата къща в Марчево В. Четрафилов вдига до нея още 2 с тенис корт

Гоцеделчевският бизнесмен и член на УС на туристическа асоциация “Места-Нестос” Валентин Четрафилов, който доби популярност с обърнатата с покрива надолу къща в гърменското с. Марчево, продължава активно да инвестира в селото. Поредната му инициатива е свързана с нива от 3,289 дка в местността Голек, в съседство с “опаката” къща. На нея Четрафилов ще строи 2 къщи за гости, спортни обекти и площадки и паркинги.
Според устройствените показатели на района постройките могат да са максимум на 3 етажа, а озеленяването – поне 20%. В плана е предвидено един от спортните обекти да е тенис корт с размери 19/37 м, а паркинга Четрафилов го е посочил “за собствени нужди” с максимален капацитет от 8 паркоместа.
С новото строителство гоцеделчевският предприемач ще оформи цял комплекс за отдих и развлечение в гърменското село, което стана известно преди няколко години с незаконното си ромско гето.
Обърнатата къща всъщност се води на дъщеря му Мария, която преди 3 години прелетя с приятелката си над 30 метра с пежо кабрио и се приземи в двора на магазин “Меджико” в Дупница. Близо до атрактивната постройка има хотел с формата на замък, вдигнат от татко й с европейско финансиране. През 2015 г. при строителството на “замъка” от скелето падна и издъхна на място Фаик Садъков от сатовчанското село Туховища. Делото по този нещастен инцидент все още не е завършило. Самият Четрафилов стопанисва и хотелски комплекс “Валентино” в Гоце Делчев.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *