Собственикът на хотел „Корона“ Г. Андонов вдига ваканционно селище с 8 вили в Покровник

Собственикът на благоевградския хотел „Корона“ Георги Андонов разширява бизнеса си в посока сезонни къщи за даване под наем на почиващи. Стартът на новото начинание ще е с 8 еднофамилни жилища в местността Валого на благоевградското с. Покровник. Имотът е с площ 12 573 кв.м, има достъп до път и собствен водоем с обем от 40 куб.м и подлежи на процедура по преценяване заради близостта му до защитена зона BG0001022 Орановски пролом – Лешко.

Възложител на проекта за вилното селище е фирмата на хотелиера „ВИГИ АНДОНОВИ“ ООД и в момента тече срокът за становища, мнения или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение.

Покровник е най-голямото село в община Благоевград с население над 900 души и е само на 4 км до общинския център, което го прави подходящо за такъв тип строителство. Въпреки това до момента тук не е реализирано нито едно такова инвестиционно намерение. Другият плюс на селото е близостта до Струма и притока й Логодашка река, което го прави подходящо за любителите на риболова.

Извън всички тези географски дадености Покровник стана много популярно и с открития античен град до него, заради който в продължение на години се караха държавни институции и местни жители, организираха се протести, бдения и т. н. В крайна сметка държавата в лицето на АПИ надделя и прекара през средата на разкопките АМ „Струма“, а най-важните находки от тях изрина и премести от другата страна на пътя, оставяйки ги без достъп от страна на хора и коли.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *