HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Собственик на БМВ осъди „Напоителни системи” да му платят 3264 лв. за потрошения в шахта в Пороминово автомобил

Собственик на БМВ, пропаднал с автомобила си в шахта на „Напоителни системи” в кочериновското село Пороминово, осъди дружеството да му заплати 3264 лв. обезщетение.

Васил Димитров пътувал по ул. “Юри Гагарин” в посока кметството на Пороминово, когато усетил, че автомобилът се тресе и пропада. Оказало се, че една от задните гуми на автомобила е пропаднала в шахта на шосето. При инцидента е срязана задната гума, джантата е разкъсана. При експертиза са установени и други повреди по автомобила вследствие на  пропадането. При проверка от експерти е установено, че капакът на шахтата е корозирал и ръбовете са счупени.

Васил Димитров завел дело срещу „Напоителни системи”, като поискал обезщетения за неимуществени вреди 3000 лв. и 2980 лв. имуществени вреди по автомобила.

Съдията по делото Михаил Малчев намалил сумата за обезщетение и е отсъдил „Напоителни системи“ да изплатят на Васил Димитров 2264 лв. за нанесени вреди на автомобила и 1000 лв. за имуществени вреди. „Напоителни системи” ще трябва да изплатят и 538 лв. на Димитров за сторени разноски по делото.

„Напоителни системи“ могат да обжалват решението на Районен съд – Дупница пред Кюстендилски окръжен съд в двуседмичен срок.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *