Собственик на винарна вдига хотел в петричкото село Долно Спанчево

Шефът на общинската фирма „Чистота Искър” в столицата Павел Николов Граматиков, който има общ бизнес с бившия общински съветник и шеф на софийската „Чистота” по времето на Стефан Софиянски – Красимир Арсов, както и собствена винарна в петричкото с. Долно Спанчево, ще прави и хотел до лозовите масиви.

Фирмата му “Мелник 2004” ООД, която миналата година получи държавна субсидия по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”, разполага с 5,953 дка в местността Дурльовица, на 1000 метра от регулацията на с. Долно Спанчево, където в момента има 3 складови помещения. На тяхно място бизнесменът планира да направи хотел за 50 почиващи, паркинг с 25 паркоместа и ресторант.

С името на Павел Граматиков във фирмените регистри са свързани няколко дружества, а едното от тях е регистрираното в с. Филипово, община Банско, „Екостопанство” ООД. В него  Граматиков е съдружник с Кезим Мехмед Молла и Георги Борисов Станков. Молла беше служител в община Банско по времето на Александър Краваров, когато през 2011 г. МВР започна проверка на целева субсидия от 166 000 лв., отпусната от МС за укрепване на подпорна стена в с. Осеново. В хода на проверката бе установено, че със съдействието на Моллов собственикът на „Билдинг Компани” ООД Бисер Узунов е кандидатствал за изпълнител на обекта, посочвайки, че и друг път фирмата му е строила такива подпорни стени, въпреки че този обект й бил първият по рода си. В крайна сметка Узунов печели поръчката, а поради преценена „маловажност” и той, и съучастникът му К. Молла минават между капките и дори не са глобени.

БОРЯНА ЦОНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *