Собственик на една от първите частни фирми в Пиринско закъса с банкова ипотека, вземат му магазина и заведенията в с. Изгрев след 26 г. успешен бизнес

Една от първите регистрирани частни фирми в Благоевградска област – създадената през 1992 г. за производство на опаковки от вълнообразни картони ЕТ “Биров-Гомо-Огнян Стоилов”, стигна до частен съдебен изпълнител. Въпреки производствените мощности от 20 000 опаковки дневно и 26-годишната дейност в един слабо разработен пазарен сегмент собственикът на фирмата Огнян Николов Стоилов се оказа в невъзможност да обслужва договорната си ипотека от 2011 г. и вчера на публична продан бе извадена търговската му база в благоевградското с. Изгрев. Тя включва едноетажна масивна сграда със застроена площ 414 кв.м, в която се помещават кафе-аперитив, магазин и сладкарница. Магазинът е разбит от години и не работи, а наемател държи малка част от сградата. Имотът се намира в центъра на селото, което е на 1 км от Благоевград. Определената му цена за наддаване е 128 345,20 лв.
Любопитното е, че до 2015 г. О. Стоилов е бил съдружник със сина на най-мощния благоевградски бизнесмен Иван Чапов – Кирил. В продължение на 2 г. двамата са били равноправни съдружници в “Предел хът” ЕООД, а фирмата е била одобрена за бенефициент по проект на Програмата за развитие на селските райони в размер на 142 371,21 лв. В момента едноличен собственик на капитала от 10 лв. в тази фирма е Кирил Чапов, който неотдавна направи първия клуб по конен спорт в Благоевград.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *