Топ теми

Собственик на квартална каравана в Благоевград отваря от месец само за да нахрани гълъбите, не знае още колко може да издържи с продажбата на 2-3 кафета на ден

Собственик на малко квартално заведение в благоевградския жк „Еленово” Иван Делев от вече месец се е специализирал в изхранване на гълъбите от района. „Като няма клиенти и е под въпрос дали ние ще имаме хляб утре, поне птиците да се нахранят”, философски обясни той новото си поприще.

Караваната на Делев е на мястото на някогашното култово заведение „Ричи”, което бе съборено, след като бившата шефка на РЗИ д-р Лена Павлова си възстанови мястото. Днес върху терасата до малкия временен обект дървените маси и пейки са покрити, за да не се изкуши някой от квартала да седне и да навлече неприятности с контролните органи на собственика. „Бих ги махнал изобщо, но са заварени в бетоновата площадка под тях”, разясни дребният търговец.

Откакто е започнала карантината, на ден той продава по няколко кафета, а за кафеджиите, които все още искат да се откажат от старите си навици да седнат с чашата в заведение и да си бъбрят с някой комшия, е сложил пред караванката 4 пластмасови стола, предвидливо разделени един от друг на метър и половина. „Само дето и на тях няма хора”, тъжно констатира собственикът им.

Засега той все още идва всяка сутрин да отвори – главно за да нахрани гълъбите, които като по команда се събират пред него в момента, когато паднат първите трохи, но колко време може да изкара в този режим, Делев не се реши да прогнозира. Плюсовете за него в тази ситуация са, че няма работници, които да съкращава, всичко останало обаче са минуси.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *