HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Собственик на лозов масив край резиденцията на Тато в Сандански: ОбС да ми отговори как нивата ми от 10 дка се стопи на един, в служба „Земеделие” е пълен батак

„Как имотът ми от 10 декара в землището на богаташкото село Поленица, на метри от бившата резиденция на Тато „Свети Врач“, се е стопил на 1 декар?”, такъв актуален въпрос отправи на вчерашната сесия към съветниците в Сандански гражданинът Йордан Димитров, бивш собственик на таксиметрова фирма. Той бе доста критичен към общинска служба „Земеделие”. „Една част от въпросната нива от 5.6 декара е продадена преди две години от община Сандански на цена от 21000 лева, купена е от днешни богаташи. Няма да посочвам имената на олигарсите, които чрез познатата схема, чрез техни шофьори, придобиват апетитни имоти в атрактивен район, като този в с. Поленица. От вас, господа съветници, искам да направите проверка и да установите как нивата ми се е смалила на 1 декар . И още, защо е издадена заповед за продажба на терен, върху който от 40 години е засаден лозов масив,“, отправи въпрос Димитров. Той не пропусна и да даде своята оценка за службата по „Земеделие”, като я определи с израза „пълен батак”. Ядосан от явната, според него, несправедливост, той насоли и служителите там, като обяви: „Вместо да ни посрещат учтиво, защото получават заплата от данъците на жителите в общината, ни гледат сякаш сме неканени гости и натрапници!“.

Още двама граждани поставиха питания до Общинския съвет за измама с частни имоти в землището на града и населените места. Боян Станоев от село Лиляново имал проблем с изградена къща върху имот частна общинска собственост. Той поиска съветниците да разгледат най-после казуса му през месец март, тъй като го поставил още преди десет години.

Съветникът и лидер на РЗС Янев Янев отправи предложение до председателя на ОбС д-р Георги Синански да се свика извънредно заседание по проблемите със земеделските земи и ограбването на имоти. Той поясни, че при групата съветници от РЗС са постъпили 25 жалби за имотни измами, станали през годините. Кметът Кирил Котев отговори, че на всеки сигнал в община Сандански за проблеми със земеделски земи е оказвано съдействие и е даван отговор, съгласно закона. „От година и половина има забрана за продажба на земеделска земя и общината не е осъществила нито една сделка. Ако ОбС свика извънредно заседание по проблемите със земеразделянето, то аз като кмет съм готов да съдействам на хората”, обеща Котев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *