Собственик на хранителен магазин от Кюстендил с условна присъда за безакцизен тютюн

Условна присъда от три години наложи Районен съд – Кюстендил за Васил Велинов, собственик на хранителен магазин, заради това, че натъпка колата си с безакцизен тютюн.  До по-лекото наказание се стигна, след като кюстендилецът прие фактите по случая, описани в обвинителния акт. „Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Доброволно подписах споразумението. Разбирам неговите последици и ги приемам. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред”, заяви пред съда Васил Велинов.

Велинов бил спрян на  главния път  край  село Багренци. В управлявания от него лек автомобил „Хонда ХР-В“  е държал акцизни стоки без бандерол. Проверяващите се натъкват на  тютюн за пушене  с общо нето тегло 10009.72 грама, на обща стойност 2522.45 лева. Така съставът на съда наложи наказание лишаване от свобода за срок от 4  месеца, изпълнението на което  се отлага за изпитателен срок от 3  години.

1085.20 лева  са начисленията като разноски по делото, които   трябва да плати по сметка на РУ – Кюстендил.

 Съдът намира, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, и го одобри, като прекрати наказателното производство. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *