Собственици на мощна компания за бързи кредити вдигат хотел и винарна върху 36,2 дка в санданското с. Хърсово

Собствениците на мощна финансова компания за бързи кредити влизат в сферата на винения туризъм. Станимир Василев и Неделчо Спасов са избрали за прощъпалника си санданското с. Хърсово, в което живеят само 230 души, няма лекарски кабинет и училище, но се слави с хубавото вино, което се прави от местните жители.

Фирмата на двамата финансисти “Сийуайнс” АД, която е специализирана за отглеждане на лозя, производство на вино и туристически услуги, е с капитал 500 000 лв. и планове да направи в селото както винарна, така и хотел. Те ще бъдат издигнати на собствен терен от 36,2 дка в местността Суракево. Бъдещият хотел ще е с 60 легла, ресторант с капацитет 90 места, СПА център, бар, покривен парк и служебни помещения. И той, и винарната ще се водоснабдяват от нов уличен тръбопровод, за който инвеститорите са си извадили разрешително още през март 2018 г. Проблемът с извеждането от имота на фекално-битовите води ще се реши с локално пречиствателно съоръжение, след което водите ще се ползват за поливане на зелените площи в имота. В периода от ранна пролет до късна есен с пречистените отпадъчни води ще се поливат и лозята в терена, които са собственост на финансистите. Извън напоителния сезон те ще бъдат извеждани в резервоар за пречистени води от 300 л, а при запълването му ще го чисти санданската фирма УВЕКС ЕООД.

Хотелът на “Сийуайнс” ще е първият в санданското село. Тук вече има една голяма винарска изба – на сем. Зикатанови, но при нужда от преспиване любителите на хърсовските вина ходят да търсят хотел в Мелник, който е на 9 км.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *