Собственичка на траурна агенция обяви награда за изчезнал кон, подарък на дъщеря й за ЧРД

Собственичка на траурна агенция в Бобов дол обяви парична награда за изчезнал кон, който подарила на дъщеря си за рождения й ден.

Ива Димитрова вдигна на крак всички коневъди в района на Бобов дол да търси домашния любимец на дъщеря си.

Пред репортер на “Струма” тя разказа: „Конят е на 1 г. Купихме го на дъщеря ни за 7-ия й рожден от  най-големия развъдник на коне в България. Конят е порода тежковоз. Роден е на рождения ден на дъщеря ми Магдеелена. Отглеждаме го в двора на къщата, в която живеем. Сутринта между 6 и 7 часа конят е скъсал въжето и е избягал. Търсихме го къде ли не, звънях на всички коневъди, на кметове на селата в общината и след близо 9 часа съпругът ми го откри в черешов масив край Мало село. Животното е било подгонено от кучета, след като е излязло от двора и е изминало около 6 км.


Ива Димитрова с коня беглец, който подарила на дъщеря си /сн. 2/ за рождения й ден

Преди време и купих на дъщеря ни кученце, което почина и детето много плака, спря да се храни, наложи се да намеря две кучета от същата порода, за да я успокоя.

Сега за коня щеше да ми е трудно и във финансов план, ако не бяхме го намерили. Купихме го за 5000 лв., 1000 лв. дадохме за сено и 300 лв. за ваксини.

Спестих си обявената парична награда, а на съпруга ми ще му приготвя романтична вечеря на свещи”, заяви Ива Димитрова, щастлива от развръзката с изчезналия кон. 

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *