HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Содата бикарбонат пази кожата мека

Содата е ефективно средство за лечение на акне. Тя помага при някои видове кожа като намалява възпалението и пъпките. 1 – 2 лъжици сода за хляб и няколко капки вода са достатъчни за паста, с която да третираме засегнатата зона.

Разбира се, не трябва да прекаляваме с използването й, защото може да изсуши кожата.

Избелването на зъбите е друго полезно свойство на содата. Може да се ползва между ежедневната дентална грижа с паста за зъби, но не повече от два пъти на седмица, защото в противен случай ще увреди емайла.

Ако искаме да имаме по-хубава усмивка, можем да намачкаме една добре узряла ягода заедно с лъжичка сода, след което да натъркаме хубаво зъбите и постоим така няколко минути. Ефектът си личи веднага след изплакване.

През зимата кожата ни става по-суха и груба. Това важи най-вече за петите, които се напукват и драскат при допир.

В такива случаи е добре да ги киснем и ексфолираме с подходяща козметика за тази цел. Можем да използваме и сода за хляб, смесена с вода.

Намазването на ходилата и кисненето им във вода, комбинирано с подходяща ексфолираща четка, ще премахне мъртвата кожа и ще ги направи по-меки.

Содата се използва и при направата на натурални дезодоранти. Все повече хора започват да ограничават използването на класическите дезодоранти заради вредните им съставки като алуминий и парабени. Содата ни помага да се избавим от неприятната миризма на пот. Можем сами да си направим дезодорант в домашни условия.

Трябва да смесим вода с няколко капки етерично масло (по наш избор) и 1 – 2 лъжици сода за хляб, които да поставим в подходящ флакон за пръскане.

Кожните обриви и сърбежи са изключително неприятни състояния, които могат да засегнат както отделни части, така и цялото тяло. Ако обривът е засегнал цялото тяло, можем да сложим малко сода във водата във ваната. Puls.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *