Соколите от Самораново се отърваха с глоба и лишаване от домакинство за екшъна с алтернативния „Марек 1919“, на биячите се размина само с 1 мач

Соколите от Самораново се отърваха с глоба и лишаване от домакинство в две срещи за кървавия екшън с алтернативния „Марек 1919“ през уикенда в дупнишката бундеслига. Паричната санкция от 625 лв. все пак е рекордна за селските групи, но е съвсем приемлива пред перспективата отборът да бъде изхвърлен от първенството. На тримата биячи, които пратиха бившия рефер и настоящ шеф в тима на гостите Георги Караколев в болница, също им се размина само с 1 мач. На „Марек 1919“ е присъдена служебна победа с 5:0, след като в момента на прекратяването на двубоя резултатът беше 2:1 в тяхна полза.

Потърпевшият Г. Караколев, който е юрист по професия, се закани, че дава на съд вратарите Михаил Александров и Кирил Ангелов, които бяха задържани за 24 ч. в ареста на местното РПУ. „Ритаха ме, удряха ме кой където свари, едва се измъкнах, иначе щяха да ме пребият”, оплака се пострадалият ексарбитър, който е с три счупени ребра, отоци по главата и краката.

Според версията му юмруци в лицето е отнесъл и неговият баща Роман Караколев, а телефонът на масажистката на отбора при опита й да заснеме побоя е бил счупен, след като охранител извил ръката й, за да не снима.

За погалването с компромисни санкции намекна веднага след скандалния мач дежурният делегат Йонко Гергов, който поясни, че не вижда достатъчно основания за изваждането на домакините от групата, тъй като преобладаващо баталните сцени са се разигравали далеч от полезрението на длъжностните лица, а и той по същото време е извеждал съдийската бригада и се е грижел за безопасността й, както и че повиканите полицаи бързо са потушили напрежението.

ЯВОР ПЕЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *