Сок от праскови, защо да го пием

Сокът от праскови притежава диетично и лечебно действие, благодарение на съдържащите се в плодовете витамини, минерали и други ценни хранителни вещества. Предимството на прасковения сок е, че е още по-лесно смилаем за организма, отколкото целия плод. Вижте 7 причини, които ще ви накарат да го консумирате по-често.
Подобрява храносмилането Прасковеният сок е  ефективно естествено средство за облекчаване на стомашни заболявания, тъй като е алкален. Плодовата напитка подобрява чревната перисталтика и облекчава  симптомите на лошо храносмилане,  гастрит, запек, метеоризъм, гадене и други храносмилателни проблеми.

Действа като диуретик 

Сокът от праскови е и естествен диуретик, който помага за подобряване на функцията на бъбреците и пикочния мехур. Редовната му консумация   намалява рисковете от нефрит и други бъбречни заболявания. Напитката помага при разтваряне на камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Подобрява кръвообращението

Прасковеният сок се отразява благотворно на работата на сърдечно-съдовата система. Той стимулира кръвообращението и спомага за укрепването на сърдечния мускул.  Напитката помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерол. Тя намалява риска от атеросклероза, миокарден инфаркт и  други сърдечно-съдови заболявания.  Тъй като прасковите са богат източник на желязо, консумацията на сок от плодовете предотвратява  риска от анемия.
Помага за загуба на излишното тегло 

Сокът от праскова е богат  на фибри и нискокалоричен. Изчислено е, че  100 милилитра  пресен прасковен сок има по-малко от 57 калории.

Укрепва имунитета

Тъй като прасковите са богат източник на витамини и минерали, сокът от плодовете помага за укрепване на имунната система. Напитката предпазва от  простудни и грипни заболявания.

Подобрява зрението 

Сокът от праскови е и напитка, която помага да запазим остротата на зрението си. Причината се крие във високото съдържание на витамините А и В, както и незаменимия антиоксидант  бета-каротин във вкусните плодове.

Има подмладяващо действие 

Витамин С е едно от важните хранителни вещества, които са необходими за поддържане на младостта и блясъка на кожата. Прасковите са богати на този  ценен витамин и сокът от тях ще ви помогне да поддържате доброто здраве и забавите появата на белезите на времето.  фините линии и бръчки по кожата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *