Солдатова спира временно със спорта

Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова прекратява временно състезателната си кариера и ще се съсредоточи върху лечението от булимия, съобщават ТАСС и БНР. 

Гимнастичката призна публично, че през последните две години страда от болестта. Тя пропусна световното първенство по художествена гимнастика в Баку през септември миналата година, а преди това загуби съзнание по време на турнир в Португалия.

„След европейското през 2019 година започнах лечение в болница, но бързо се почувствах добре и помислих, че съм готова отново да тренирам. Това беше моя грешка, защото болестта се върна отново и Ирина Винер каза, че трябва да се лекувам, защото здравето е по-важно от всичко. Тези две години и половина бяха много тежки. Пропуснах европейското през 2018-а заради контузия, тялото ми беше много крехко”, разказа Солдатова пред ТАСС.

Многократната европейска шампионка отбеляза, че ще поднови тренировки и ще се състезава отново, когато се възстанови здравословно.

„Ще направя пауза в кариерата, сега трябва да се лекувам. Професионалният спорт и булимията са несъвместими. Но треньорите ми знаят, че искам да се върна и отново да тренирам”, завърши Солдатова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *