Солени кифлички от бутер тесто

Необходими продукти:

500 грама бутер тесто
200 грама бяло краве саламурено сирене
2 яйца
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Сиренето се настъргва и смесва с едното от яйцата;
2. Парчето бутер тесто, което ще се използва се размразява постепенно, най-добре в хладилник;
3. Вече размразено, то се разстила върху плота за работа (масата) и се намазва със сместа от сирене и яйце;
4. Тя се притиска леко с ръка, за да залепне по-добре по тестото;
5. След това цялото парче бутер тесто, вече намазано се нарязва на средно големи (колкото е възможно по еднакви) триъгълници, които се навиват от широката към тясната част и се оформят като малки кифли;
6. Нареждат се на разстояние в навлажнена с вода тава;
7. Когато вече са наредени в тавата се намазват с разбито яйце и се поръсват с малко настърган кашкавал;
8. Пекат се в предварително загрята фурна на умерена температура за около 15 минути (или според инструкциите за печене на производителите на бутер тестото).

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *