Солени мъфини с крема сирене

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно – 470 г
  • прясно мляко – 200 мл
  • яйца – 1 бр.
  • мая – 7 г суха
  • олио – 100 мл
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1ч.л.
  • жълтъци – 1 бр. за намазване
  • сусам – за поръсване (може да сложите и мак)
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • крема сирене – 200 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В затопленото мляко слагате маята, захарта и няколко лъжици брашно и изчаквате маята да се активира и да шупне хубаво. По този начин си гарантирате, че маята е хубава и тестото ще ви се получи.

В дълбока купа изсипвате брашното, солта, олиото и разбитото яйце, добавяте и готовата мая и замесвате меко, нелепнещо тесто. Изчаквате 15 минути тестото да почине, след което го разделяте на 12 еднакви точета.

Аз си го правя на дълъг фитил и предварително си бележа с ножа, за да ми станат еднакви. Разточвате ги като правоъгълници като в горната част слагате сиренето, а долната част нарязвате на ленти по дължина. Започвате да ги навивате от страната на сиренето в посока към лентите.

Полученото руло завивате като охлювче и слагате във формата за мъфини, която предварително сте намазнили.Така процедирате със всичките 12 броя. Оставяте да втасат 20 мин., след което мажете с жълтъка и поръсвате със сусам или мак.Пекат се на 200 градуса.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *