Солистката на ансамбъл „Граовче” Цвета Страхилова вече е на лечение в Германия

Цвета Страхилова от Перник в сряда е излетяла за лечение в Германия, съобщиха близки на семейството. Младото момиче беше настанено за поддържаща терапия в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ” в столицата.

Едва след всички направени изследвания лекарите от болницата са разрешили на Цвета и майка й да излетят за Германия. Тя ще се лекува в клиника в Дюселдорф, а точната сума, която немската болница иска за лечението й, възлиза на 479 000 евро. Тя бе отпусната изцяло от здравната каса чрез S2 документ, изискан от клиниката в немския град.

Цвета и майка й ще трябва да останат в Германия между 6 и 12 месеца. С тях в голяма част от времето ще бъде и сестрата на Цвета – Деси, която е донор на сестра си. Събраната от всички благотворителни акции сума ще бъде за престоя на Цвети, сестра й и майка й за целия период на лечение и възстановяване.

Цвета Страхилова пее народни песни и е сред солистите на ансамбъл “Граовче”. Национална, европейска и световна шампионка по фолклор. Страшната болест  – остра лимфобластна левкемия, покоси момичето. След 4-месечно лечение и няколко курса на химиотерапия се налага спешна костномозъчна трансплантация в чужбина. И това обединява хиляди хора от Перник и страната в нейна подкрепа.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *