Топ теми

Солун пред блокада: Намираме се в положение на война

Здравните властите в Гърция са в готовност да блокират Солун като част от мерките за ограничение на разпространението на COVID-19.

Областта е най-силно засегнатият от коронавируса район. За последните два дни положителните проби там са 1288. От утре в сила влиза карантина в област Атика и Северна Гърция, предаде БНР.

Кметът на Солун поиска от правителството да се въведе пълна карантина с вечерен час от 20:00 ч. до 5:00 сутринта. Настоява и за забрана за напускане и влизане в града.

“Намираме се в положение на война”, заяви кметът Константинос Зервас и отново прикани за пълно и стриктно спазване на мерките. Броят на заразените в Солун надмина и заразените в най-голямата област Атика. Положителните проби надхвърлиха 11%, сочат данните от COVID статистиката.

Поради критичното състояние в Солун министерството на здравеопазването на Гърция активира  план за извънредна ситуация. В готовност са хеликоптери, които да прехвърлят болни с коронавирус от Солун в други райони на страната, където има места в специализираните отделения на болниците.

Днес по спешност в Солун пристига министърът на здравеопазването, а до края на деня се очаква въвеждане на извънреден вечерен час и забрана за движение извън Солун.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *