Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Сорбе с ябълки и мента

Необходими Съставки

ябълки – 2 бр. Granny Smith

лимони – 2 бр.

мента – 12 листа + за украса

захар – 200 г

вода – 300 мл

лед – 800 г

ябълков ликьор – 100 мл (или ябълков сок, концентриран)

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изготвянето на ябълковото сорбе ще ви е нужен блендер с по- голяма кана. Ако вашият е малък, то намалете продуктите или го направете на два пъти.

Уредът ви трябва да е мощен и подходящ за мелене на лед.

Започнете с почистване на лимоните, като ги обелите от кората, така че да не остава нищо бяло по тях. Нарежете ги на парченца и отстранете и семчиците, ако има такива.

Ябълките нарежете и отстранете само сърцевинната част, без да ги белите.

Сложете в каната на блендера двата плода заедно с ментовите листа и захарта и включете да се смели всичко на максимални обороти и възможно най-фино.

За около 30-40 секунди би било достатъчно.

Към полученото пюре налейте водата, ликьора и сложете леда.

Включете отново, този път на средна скорост, за около 1 минута, и прогресивно увеличавайте мощността.

Получения плодов скреж веднага разсипете във високи чаши и поднесете с украса от ментови листа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *