Сотирани картофи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • картофи – 1 кг
  • масло – 50 г
  • олио – 60 мл
  • чесън – 1 – 2 скилидки, накълцан
  • сол
  • черен пипер
  • копър – по желание или др. подправка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелете картофите и ги нарежете на парчета. Сложете ги в тенджера с вода да се сварят, но не да се разварят. Сложете малко сол по време на варенето. Готовите картофи отцедете добре и подсушете с кухненска хартия.

Загрейте в дълбок тиган олиото и маслото и добавете картофите. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер и добавете чесъна.

Пържете картофите като разбърквате внимателно, докато придобият апетитен златист цвят. Накрая по желание добавете накълцан копър или магданоз и объркайте преди да поднесете.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *