Сотир Цацаров в Кърджали: Майката на Дамла е задържана, стеснен е кръгът от заподозрени

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви след съвещание в Окръжна прокуратура в Кърджали, че за 72 часа е задържана майката на убитата Дамла от Момчилград. Няма предявено обвинение за убийство. Майката е в ареста, за това ,че е оставила без надзор невръстната си дъшщеря. Кръгът от заподозрени се стеснява със всеки час и не е изключена възможността към нея да бъде повдигнато обвинение за убийство, подчерта Сотир Цацаров, цитиран от haskovo.net.

Той каза,че тази вечер или най късно до утре сутринта се чакат резултатите от ДНК и дактилоскопични експертизи на тиксото, с което е облепена устата на детето. Поддържа се непрестанна връзка с Института по криминалистика. Предстои съдебно психиатрична експертиза, експертиза на мобилни телефони и компютри, ще се извърши допълнителен оглед на жилището, предстои и следствен експеримент с майка в апартамента. Трима съдебни медици също работя по експертиза. Двама от тях са от Пловдив и един от Кърджали. Предварителните им заключения са, че детето е задушено чрез притискане. Едва след това е поставено тиксото. Смъртта е настъпила в сутришните часове,но все още се уточнява точния час.

Поради важността на случая от София пристигат елитни криминолози. Лично шефът на Дирекция „Национална полиция“ ги командирова за да поемат разследването. Сред тях е и шефът на отдела за криминални престъпления.

Шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов подчерта, че не е изключено да се повдигне ново обвинение на майката, защото и тя е сред заподозрените.

Окръжният прокурор Желязко Стефанов обяви , че близките на Дамла могат да вземат и погребат тялото й.

Главният прокурор Сотир Цацаров се извини за дефицита на информация, но го оправда със следствената тайна. Той се зарече медии и общество вече да бъдат регулярно информирани за хода на разследването. Помоли за разбиране гражданите на Момчилград, като подчерта,че не става дума за лице-убиец, което е заплаха за града. Работи се денонощно, установили сме ограничен кръг от заподозрени, заключи държавният обвинител №1.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *