Софийска и две местни фирми в конкуренция кой да снабдява с хляб детските и социални заведения в Благоевград за 3 г. срещу 593 000 лв.

Три хлебопроизводителни фирми влязоха в конкуренция кой за снабдява детските градини и социалните заведения в Благоевград с хляб и хлебни изделия през следващите 3 г. Оферти са подали столичното дружество „Симид София“ ЕООД и благоевградските „Ен Джи Бейкъри“ ЕООД и „Еталон 66“ ЕООД. Общата стойност на поръчката е 593 391.16 лв. с ДДС.

През изминалите 3 г. с хляб и хлебни изделия благоевградските общински детски и социални заведения зареждаше „Симид София“ ООД, представлявана от Митко Караджов и Георги Христов. Дружеството е собственост на „Комат 2“ ООД със съдружници Митко Караджов и Кристина Чорлева-Алексиева, което е регистрирано в Пловдив. Преди 3 г. „Симид София“ ООД пое снабдяването на детските и социални заведения в Благоевград с процедура за пряко договаряне, след като преди това общината обявява на два пъти поръчката – през март 2017 и в първите дни на януари 2018 г., но не се стигна до подписване на договор.

Припомняме, че първия път се конкурираха „Еталон 66“ ЕООД на хлебния бос Петър Иванов и ЕТ „Нейчо Гръчки”. За победител бе обявена фирмата на Иванов, но Гръчки обжалва в съда решението на комисията и след няколко месеца дела бе постановено поръчката да се обяви наново.

Междувременно Гръчки спечели от проточване на решението във времето, тъй като той бе доставчикът преди провеждането на конкурса и заради липса на нов договор общината продължи изтеклия му договор.

На повторно обявената поръчка в първия работен ден на 2018 г. се яви отново „Еталон 66“ ЕООД ,но като конкурент излезе „Ен Джи Бейкъри“ ЕООД на Кирил Китанов, племенник на Нейчо Гръчки. В процеса на работата комисията отстрани и двете фирми, като се разбра, че „Ен Джи Бейкъри“ не е регистрирана по УС „България“, което е задължително за детско и ученическо хранене.

Общината обяви през март за трети път процедурата, но вече чрез пряко договаряне с един поканен от нея участник – „Симид София” ООД.

Кога ще се отворят ценовите оферти на участниците, ще стане ясно, след като комисията се произнесе дали офертите на трите фирми отговарят на изискванията.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *