HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Софийски фирми блокираха апетитна обществена поръчка в Благоевград

Две жалби от участници в обществена поръчка в Благоевград напразно я забавиха с няколко месеца, след като стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ категорично отхвърля доводите им за незаконосъобразно решение на комисията кой да бъде победител.

Става въпрос за “Евиданс Инженеринг” ООД и „Протико ил“ ООД, които оспорваха решението на екипа на благоевградския кмет Атанас Камбитов да определи за изпълнител на обществена поръчка, свързана със санирането, Обединение “КИГ-ГП” ДЗЗД. Двете фирми жалбоподателки настояваха, че обединението въобще не трябвало да бъде допускано до участие в процедурата, тъй като по много китерии не отговаряло на изискванията на възложителя. Претендираха и Камбитов да им плати направените разходи в хода на производството.

„Евиданс Инженеринг“ с управители Стела Стоянова и Маринка Петрова и „Протико ил“ на Александър Ефремов и Райна Миланова са две от 4-те фирми, които миналото лято подадоха документи за участие в процедурата, целяща да избере най-изгодната оферта за съставяне на технически паспорти на санирани многофамилни сгради с обща стойност на поръчката 877 750 лева без ДДС. Другите двама участници бяха “Стройинвестконсулт 2013” ЕООД на Борислав Борисов, а последно бе обединението, създадено между “Консултантска Инженерна Група” ООД и “Гранд Плюс” ЕООД с управител Стоян Янев. Всички фирми са софийски. Още в началото на процедурата “Евиданс Инженеринг” ООД е отстранена поради нередовни документи.

Според КЗК комисията по организиране на конкурса за избор на изпълнител е действала правомерно, както по отстраняването на единия жалбоподател, така и по даване поръчката на обединението. Пункт по пукт върху решение от 37 машинописни страници КЗК е оспорила всички твърдения на жалбоподателите. Според решението двете фирми не само няма да получат направените от тях разноски в хода на производството, но и трябва да платят по 200 лв. на юристите на община Благоевград, представлявали я на делото.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Антон Миленков

    тъй като по много китерии не отговаряло
    Пункт по пукт върху решение от 37 машинописни
    Молим, единствен вестник останахте. А малко напън и в правиписа…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *