Софиянец вдига нов спа хотел с 50 стаи в Марикостиново, братя сеят рапица в Бачево, държавна фирма вкарва в Кресна електронно управление

Софиянец влиза в спа туризма на петричкото с. Марикостиново, където до момента пълен монополист с 2 хотела, открит минерален басейн и вилно селище е семейството на покосения от волтова дъга миналата седмица Симеон Мантарлиев.

45-годишният Михаил Захариев, чието име се свързва със 7 фирми, депозира на 26 ноември в РИОСВ – Благоевград инвестиционно намерение за строеж на хотелски комплекс с 50 стаи за нощуване, спа център, ресторант с до 100 места, паркинг за 20 коли и басейн върху собствен терен от 10 646 кв.м, разположен на километър северозападно от Марикостиново и само на 100 м североизточно от Марикостенските минерални бани. Водоснабдяването на сградите ще се осъществява с отклонение от главния етернитов водопровод за баните, като възложителят е заявил намерението си да подмени целия водопровод за своя сметка. Захариев ще финансира и външния водопровод, с който ще доведе минералната вода до имота си.

Захариев, който ще работи с фирмата си „Ем Строй“ ЕООД, е изчислил, че поради близостта на терена до АМ „Струма“ шумът от строителството на обекта няма да се отрази по никакъв начин на общото шумово замърсяване от минаващите коли.

В Разлог пък концесионерите до 2039 г. на водоема „Милтеница“ – братята от с. Бачево  Красимир и Николай Рашеви, които имат фирми за дърводобив, производство на електричество и др., се връщат към земята с решението си на пролет да садят зимна рапица и пшеница в родното село. Ще го правят върху два терена с обща площ 10,5 дка.

В Кресна Държавна агенция „Електронно управление” също се надява до пролетта да получи разрешителните, за да започне проектиране и изграждане на комуникационна свързаност на кметството с единната електронна съобщителна мрежа за общински администрации. Това ще рече прокопаване на трасе от 1884.1 и полагане в него на оптичен кабел. Началната точка за новата подземна тръбна мрежа ще е помещение в гара Кресна, което агенцията е взела под наем, следва участък с нова подземна мрежа през терена на гарата до източния тротоар на ул. „Македония“, изкопът ще пресече улицата и ще продължи към южната промишлена зона на град Кресна. На това място посредством хоризонтален сондаж под ул. „Македония“ трасето ще достигне до ул. „Струма“, а после и до кръстовището с ул. „Олимпия“, след което ще достигне нова кабелна шахта, изградена в зелената площ от западната страна на административната сграда на община Кресна. След кабелната шахта трасето на оптичната кабелна линия продължава към сградата на общината и по югозападната й фасада, със стоманени тръби стига до 3-ти етаж и оттам до сървърното помещение в сградата.
Предвидените изкопни работи за изграждане на новата подземна тръбна мрежа са с дълбочина 0.8/0.4 м. 

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *