Софиянец отива в затвора след схема на „ало” измама в Кюстендил

2 години и 6 месеца в затвора ще прекара Станимир Георгиев от София заради случай на телефонна измама в Кюстендил. Наказанието наложи състав на Районния съд в областния град. Софиянецът е съучастник с неустановено по делото лице, които заблудили кюстендилката, че синът й от САЩ се обажда на стационарния телефон. Той споделил, че спешно са му нужни пари, за да се снабди с документ за строеж в Република България, които тя трябва да даде на изпратено от него лице. Възрастната жена предала на мнимия посредник 5000 лв. и 1000 щатски долара /с левова равностойност от 1688 лв./, или общо 6688 лв.

Съдът под председателството на съдия Светослав Петров наложи едно общо най-тежко наказание на подсъдимия по това дело и по дело за телефонна измама по описа на Софийски районен съд, и определя „строг“ режим на изтърпяване на наказанието.

Районен съд – Кюстендил осъди Станимир да плати на пострадалата 88-годишна жена сума в размер на 5688 лв., представляваща обезщетение за причинените й имуществени вреди в резултат на престъплението, заедно със законната лихва, считано от датата на деянието – 12.09.2018 г., до окончателното им изплащане, като за разликата до пълния претендиран размер от 6688 лв. отхвърля иска като неоснователен. Подсъдимият е предал на пострадалата 1000 лв. в началото на съдебното производство по делото.

Присъдата подлежи на жалба или протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *