Софиянци скочиха на Плевнелиев, експрезидентът системно паркира като мутра лъскавото си возило

Възмутени столичани алармираха в интернет пространството, че експрезидентът Росен Плевнелиев не спазва правилника за движение и паркиране. Бившият държавен глава ежедневно спирал немската си лимузина „Ауди“ на сантиметри от входа на сградата, в която се помещава офисът му, и не я премествал оттам до края на работния ден, пише ретро. С огромното возило, купено втора ръка, Плевнелиев запушвал част от стълбите и пречел на огромния поток от хора в сградата.

„Откакто не е на поста, бившият президент обитава офис в Лабораторния комплекс на „София Тех Парк“. Противно на всички правила за движение и паркиране, автомобилът на Плевнелиев не заема някое от многото свободни паркоместа, а спира точно пред входа на сградата. Режимът за всички останали е съвсем различен – до сградите се допускат единствено електромобили, а всички останали оставят колите си на паркинга, където заплащат такса.

Освен че паркира като мутра, автомобилът на Плевнелиев не се мести от охраната“, споделя очевидец на случката и автор на снимките.

Работещите в бизнес центъра не можели да повярват, че бившият стопанин на „Дондуков“ 2 се стискал за минималните такси за паркинг, но подозирали, че оставял колата си на най-видното място в околността и под постоянното наблюдение на охранителите, защото се притеснявал да не му я задигнат. Докато заемал президентския пост, Плевнелиев нямал възможността да шофира сам автомобила си и винаги разчитал на услугите на НСО. Сега се чувствал удобно зад волана, макар катаджиите често да го спирали, за да го предупреждават, че именно неговият модел автомобил е сред най-желаните от автоджамбазите в столицата.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *