HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Софиянци търсят имоти в селото на Братя Галеви, лидерът в БСП Ч. Милушев продаде родната си къща за 30 000 лв.

Софиянци търсят да си купят къщи в село Ресилово, община Сапарева баня, с изглед към Ресиловския манастир и планината. Купувачите са повече от продавачите на имоти, наскоро бившият общински съветник и настоящ член на ръководството на БСП в Дупница Чавдар Милушев и племенниците му са продали къщата, в която се е родил, за 30 000 лв.

Докато беше жив братът на Милушев, уважаван лекар в „Дианабад” в София, ползваше родната си къща за вила през лятото. След смъртта му децата на д-р Милушев и брат му Чавдар са я обявили за продан и столично семейство е купило имота. Къщата е на един кат, тя беше реставрирана от д-р Милушев в автентичния й вид от миналия век.

Срещу дома на Милушеви е обявен за продан и имотът на популярните баби джуджета Василка и Лиляна, които вече са покойници, продавач е техен племенник от с. Червен брег, но купувач все още няма. В двора все още стои фургонът, който им подариха Братя Галеви, за да не живеят в мизерия. Те така и не се възползваха от придобивката и живяха до последно в мизерната полусрутена стаичка. Имотът е в този вид, който го оставиха двете сестри джуджета, като че ли времето го е подминало и нищо не се е променило, само дворът е обрасъл в трева и храсти.

В Ресилово се търсят предимно имоти, които са по-близо до планината, в горната част на селото. Нива от 6 дка, на 400 м от Ресиловския манастир, е обявена за продан за 33 000 лв. В същия периметър са обявени за продан ниви за по 17,50 лв. на кв.м.

Интересуващите от сделки са предимно столичани. Някои предпочитат да си купят имот за ваканционни преживявания, вместо да плащат по 40-50 лв. и повече за нощувка на човек в хотелите и къщите за гости в курортния град. Като платят храната и ползването на басейн, стойността на еднодневна почивка на човек скача на около 100 лв. На четиричленно семейство еднодневен престой му излиза 400 лв., коментира брокер на имоти в община Сапаева баня.

Разстоянието от Ресилово до Сапарева баня е 4 км.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *