Софи Маринова гостува на ромите в Сандански за Банго Васил

За поредна година лидерът на „Евророма” в Сандански и зам. председател на ромите в страната Тони Ангелов събра 350 роми, за да празнуват заедно Банго Васил, или т.нар. ромска Нова година. Гост на ромите в община Сандански беше председателят на „Евророма” Цветелин Кънчев, който доведе за празника ромския славей Софи Маринова /сн. 1/. Тя, както винаги, магнетично привлече вниманието с непринуденото си поведение и с изпълненията си.

Тази година в Сандански конкурс „Мис и Мистър” сред ромите не се проведе.

Празничната вечер откри Т. Ангелов /сн. 2/, който заяви: „Аз 12 години съм бил съветник в Общинския съвет в Сандански. Но с екипа на кмета Кирил Котев и администрацията взаимодействието е повече от отлично. Ние в Сандански и населените места в региона живеем като едно цяло и нямаме проблеми между българи и роми”.

След него кметът Кирил Котев поздрави всички празнуващи, като им пожела здраве, късмет, успешна година и да живеят в мир и разбирателство с всички.

Гости на празника на ромите бяха зам. министърът на икономиката Александър Манолев, началникът на полицейското управление Борислав Щурков, бившият началник на ОД на МВР Росен Танушев /сн. 3/, общински съветници…

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *